sreda, 27. september 2023
AVELPO potek storitev

Povezava in uporaba HTTPS
Do vaših podatkov dostopate s programom AVELPO sitem za arhiviranje, kateri dostopa preko HTTPS varne povezave na strežnik AVELPO. Program AVELPO SA / PRO je  zelo enostaven za uporabo (navodila za uporabo). 
 
Uporaba programa AVELPO sistem za arhiviranje
Ustvarjene varnostne kopije, ki se izvedejo samodejno po urniku, program AVELPO SA / PRO prenese po varni povezavi (HTTPS) na vaš najet diskovni prostor (AVELPO server). Več o programu AVELPO SA in AVELPO SA PRO.
 
Hitrost prenosov podatkov je odvisna od hitrosti povezave, s katero ste povezani na internet. HTTPS okolje (AVELPO), s katerim vzpostavljate povezave, temeljijo na FTTP oziroma optični internetni povezavi, s katero vam zagotavljamo hiter in varen prenos vaših podatkov.

Varnost povezave in podatkov

 • Program AVELPO SA oziroma AVELPO SA PRO, preko katerga se izvajajo varnostne kopije in obnavljate vaše elektronske podatke, vam nudi neprekinjeno zaščito prenosa podatkov z 256 bitnim šifriranjem.
  • Vstop oziroma identifikacija v sistem AVELPO SA se izvede z uporabniškim imenom in geslom, katerega si uporabnik pri registraciji določi sam.
  • Podatki so zaščiteni z ključem (geslo), ki ga določi uporabnik storitev AVELPO SA, zato je dostop do podatkov viden samo uporabniku storitev, ki pozna ključ.
 
Sistem shranjevanja
 • Iz najetega prostora se vaši arhivirani elektronski podatki kopirajo na dodaten diskovni prostor za varnostne kopije.
 • Program AVELPO SA / AVELPO SA PRO vam shranjuje redne dnevnike o obdelavi podatkov (dnevnik arhiviranja in dnevnik obnavljanja). Dnevno pa vam AVELPO strežnik pošlje poročilo o izdelavi varnostne kopije.
  arhiv1
 • Kopiranje podatkov na drugo lokacijo.
  arhiv2
 • Snemanje podatkov na tračne enote, ki se med seboj ločijo po redni in periodični izdelavi varnostnih kopij.

arhiv3

Varovanje podatkov na medijih
Mediji se hranijo in varujejo v trezorju. Prostori, kjer se nahajajo elektronski podatki in ga varujejo za to namenjene varnostne službe so ustrezno zaščiteni in varovani pred nasilnimi vdori in naravnimi pojavi (voda, ogenj, potres....).
arhiv4